Posts

  • Asianajaja voi olla avuksi erilaisissa tilanteissa ja auttaa ratkaisemaan ongelmia


    Monet meistä eivät ole käyttäneet asianajajan palveluita lainkaan. Voi olla, että ne eivät ole olleet tarpeen tai ehkä emme ole vain tulleet ajatelleeksi, että erilaisista lakialan palveluista voisi olla hyötyä monessa erilaisessa tilanteessa. Juristit, lakimiehet ja asianajajat ovat lakialan asiantuntijoita, joiden avulla moni tilanne ratkeaa helpommin. Tällä kertaa blogissa on aiheena asianajaja ja pohdimme, minkälaisissa eri paikoissa juristit voivat työskennellä. Esimerkiksi rikostapausten asianajaja auttaa silloin, kun olet asianomistajana tai syytettynä rikostapauksessa.
    [lue lisää]

  • Tee yrityssaneeraus hakemus yhdessä ammattilaisen kanssa


    Yrityssaneeraus eli velkasaneeraus on toimenpide, joka täytyy hyväksyttää tuomioistuimella. Yrityssaneeraukseen hakeudutaan silloin, kun yritys on vakavissa taloudellisissa ongelmissa ja maksukyvyttömyys uhkaa olla lähellä. Yrityssaneerauksella on tarkoitus elvyttää ylivelkaantuneen henkilön liiketoiminta ja sillä voidaan estää mahdollinen konkurssi. Saneerauksen tarkoitus on hakea apua velkojen uudelleenneuvotteluun sekä vähentämiseen. Yrityssaneeraukseen hakeudutaan pääsääntöisesti kassavirtaongelmien ja rahoitusvaikeuksien vuoksi. Kaikki yritysmuodot voivat hakeutua velkasaneeraukseen. Saneerausmenettelyn aloittamista on pyydettävä kirjallisesti toimivaltaiselta käräjäoikeudelta. Käytännössä on suositeltavaa antaa saneeraushakemuksen laatiminen saneeraushakemuksen laatimiseen erikoistuneen asianajajan tehtäväksi.
    [lue lisää]

  • Perunkirjoitus täytyy tehdä kolmen kuukauden kuluessa


    Kun henkilö kuolee, täytyy järjestää perunkirjoitus, jonka tulee olla valmiina kolmen kuukauden kuluttua hänen kuolinpäivästään. Perunkirjoituksen järjestää yleensä henkilön puoliso, elinkumppani, lapset tai läheinen, sellainen ihminen joka tuntee hänen taloudellisen tilanteensa parhaiten. Tervetuloa blogin pariin, tämänkertaisena aiheena on perunkirjoitus ja perintöoikeus. Toivottavasti löydät kirjoituksesta hyödyllistä tietoa aiheesta. Perunkirjoitus täytyy toimittaa myös verottajalle Perunkirjoituksen laatiminen on usein pitkäkestoinen projekti, joten sen laatimiseksi kannattaa kääntyä viipymättä asiantuntijan puoleen. Perunkirjoituksen järjestämisestä voi vastata kuolinpesän osakas, jonka hoidettavana pesän omaisuus on, vainajan määräämä testamentin toimeenpanija tai myös muu henkilö, jolle se saattaa kuulua.
    [lue lisää]

  • Isännöitsijä vastaa monipuolisesti taloyhtiön hallinnosta


    Asunto on monelle sijoitus, jonka arvon vaaliminen on tärkeää. Sen vuoksi on tärkeää valita asiantunteva ja luotettava isännöitsijätoimisto taloyhtiön asioita hoitamaan. Isännöitsijän tehtävänä on hoitaa taloyhtiön hallinto, taloushallinto, kiinteistön kunnossapidosta vastaaminen sekä kiinteistön markkina-arvon suotuisa kehittyminen. Seuraavassa kappaleessa kuvaan tarkemmin, mitä kaikkea isännöitsijän tehtäviin kuuluu. Jos siis isännöintiala kiinnostaa, tervetuloa blogin pariin ja toivottavasti löydät siitä hyödyllistä informaatiota. Isännöitsijätoimisto on taloyhtiön asiantuntija ja neuvonantaja Kaikki tietävät, että taloyhtiön hallintoa hoitaa isännöitsijä tai isännöintitoimisto, mutta harva tietää, mitä kaikkea toimenkuvaan oikeastaan kuuluu.
    [lue lisää]

  • Milloin sinun pitäisi kääntyä asianajotoimiston puoleen?


    Jossain vaiheessa elämässään jokainen voi joutua tilanteeseen, jossa hän tarvitsee oikeusapua. Silloin on hyvä kääntyä asianajajan puoleen, jotta saa varmasti paikkansa pitäviä neuvoja. Asianajaja on asianajoliiton vahvistama lainoppinut, joka tuntee lait ja voi näin ollen antaa sinulle päteviä neuvoja ja kertoa vaihtoehdoistasi. Tässä kirjoituksessani kerron, milloin sinun pitäisi ottaa yhteyttä asianajajaan, miten löytää oikea asianajotoimisto ja mitä muuta sinun tulisi tilanteessa ottaa huomioon. Milloin on oikea aika soittaa asianajajalle? Jos kyseessä on pieni naapuririita, johon liittyy liian kovaa musiikkia, ei ole tarpeen kutsua poliisia tai nostaa syytettä heti.
    [lue lisää]